Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Hokej

Tampa v zostave s Černákom prehrala na ľade Toronta 2:5, Nylander 2+1

Slovenský hokejista Erik Černák z Tampy Bay (v bielom) v zápase NHL proti Torontu v pondelok 21. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Maple Leafs si pripísali štvrté víťazstvo v šiestom stretnutí sezóny.

New York 22. októbra (TASR) - Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom prehrali v jedinom nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Toronta 2:5. Švédsky útočník William Nylander pomohol domácim k víťazstvu dvoma gólmi a asistenciou.

Maple Leafs si pripísali štvrté víťazstvo v šiestom stretnutí sezóny. V ich drese sa strelecky presadil aj Auston Matthews a skóroval v treťom dueli za sebou. Mitch Marner mal dve asistencie. Hostia síce boli strelecky aktívnejší, ale Toronto podržal brankár Anthony Stolarz s 32 úspešnými zákrokmi.

"Myslím si, že sme z toho vyšli celkom dobre. V prvej tretine bola Tampa celkom dobrá, ale potom sme hrali rýchlo a dostali sme sa do prečíslení, takže to otvorilo hru. Mali sme skvelé oslabenia a výborný výkon podal Stolarz," citovala Nylandera oficiálna stránka NHL. Americký brankár dosiahol úspešnosť 94,1 percenta, vyššiu mal v tejto sezóne len v úvodnom zápase proti Montrealu (0:1) a v priebehu piatich stretnutí ešte neklesol pod 91 percent. "Chce to len každodennú rutinu. Pracujem s trénerom brankárov Curtisom Sanfordom – trénujem, regenerujem, starám sa o svoje telo a snažím sa vyťažiť maximum z tejto príležitosti," zhodnotil Stolarz, ktorý ustál aj oslabenie o dvoch hráčov.

Černák strávil na ľade 18:26 min s mínusovým bodom, jednou zblokovanou strelou a jedným hitom. Nastúpil v druhej obrannej dvojici s Ryanom McDonaghom. Góly hostí zaznamenali Nicholas Paul a Brayden Point, obranca Victor Hedman asistoval pri oboch zásahoch. Brankár Andrej Vasilevskij inkasoval štyrikrát zo 14 striel a v druhej tretine ho nahradil Jonas Johansson. Tampa má v novom ročníku bilanciu tri víťazstvá a dve prehry.

Oba tímy čakali dva zápasy v priebehu dvoch dní, už v noci na stredu hrá Tampa na ľade New Jersey a Toronto v Columbuse.


NHL - sumár:

Toronto - Tampa Bay 5:2 (1:1, 4:0, 0:1)

Góly:
4. Nylander (Domi), 22. Matthews (Marner, Nylander), 28. Nylander (McMann), 30. Pacioretty (Tavares, Timmins), 35. Knies (Marner) - 16. Paul (Hedman, Chaffee), 55. Point (Kučerov, Hedman). Brankári: Stolarz - Vasilevskij (30. Johansson), strely na bránku: 29:34



Slovák v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 18:26 0 0 0 -1 0 0