Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Hokej

V Banskej Bystrici sa rozlúčili s 10 hráčmi i trénerom Helminenom

Na snímke lavička Banskej Bystrice, v pozadí tréner Raimo Helminen v druhom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Spišská Nová Ves – HC '05 Banská Bystrica v Spišskej Novej Vsi 19. marca 2024. Foto: TASR - František Iván

Okrem Helminena v Banskej Bystrici skončil aj jeho asistent Hunor Marton.

Banská Bystrica 10. mája (TASR) - Slovenský hokejový klub HC ´05 Banská Bystrica už nepočíta so službami fínskeho trénera Raima Helminena, ktorý viedol tím v uplynulej sezóne 2023/2024. V Banskej Bystrici nebude pokračovať ani 10 hráčov vrátane viacerých lídrov. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Okrem Helminena v Banskej Bystrici skončil aj jeho asistent Hunor Marton. V kádri "baranov" pre nasledujúci ročník už nefigurujú Patrik Bačík, Patrik Luža, Dominik Sojka, Andreas Štrauch, Matej Macek, Frank Hora, Marcus Vela, Carter Turnbull, Chris Langkow ani Andrew Nielsen. "Tým, ktorí u nás už nebudú pokračovať, ďakujem za služby, ktoré odviedli v Banskej Bystrici. Chcem im popriať veľa šťastia v hokejovom aj osobnom živote," uviedol športový manažér Ľuboš Pisár.

O miesto v prvom tíme zabojujú mladíci Lukáš Tomka, Marek Jedlíček, Michal Sedliačik, Patryk Zubek, Patrik Kliment a Bruno Bojtoš, klub si nedávno uplatnil opciu na Alexa Výhonského.