Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Import

Domáca favoritka Radcliffová maratón nepobeží, je zranená

Paula Radcliffová Foto: TASR/AP

Trojnásobná víťazka maratónu v New Yorku musela pre zranenie odstúpiť aj z maratónu na olympiáde v Aténach v roku 2004.

Londýn 29. júla (TASR) - Britská bežkyňa Paula Radcliffová sa odhlásila z olympijského maratónu. Dôvodom je zranenie chodidla, ktoré sa jej obnovilo minulý mesiac a napriek intenzívnej terapii sa ho 38-ročnej držiteľke svetového rekordu nepodarilo vyliečiť.

Radcliffová už v nedeľu ráno naznačila, že padlo definitívne rozhodnutie ohľadom jej štartu. Poobede jej koniec na olympijskom maratóne potvrdila aj Britská atletická federácia.

"Odkedy oznámili, že kandidatúru na olympiádu vyhral Londýn, stala sa pre mňa účasť a dobré umiestnenie na londýnskych olympijských hrách hlavným cieľom môjho života," povedala hlboko sklamaná bežkyňa.

"Čo môže byť lepšie, ako piata olympiáda v mojej vlasti? Bola to šanca vynahradiť si trpké sklamania z posledných dvoch olympiád. Toto ma napriek ťažkostiam motivovalo bojovať a sústrediť sa. Zároveň mi spôsobuje veľkú bolesť, keď musím uznať, že sa to nestane," dodala.

Trojnásobná víťazka maratónu v New Yorku musela pre zranenie odstúpiť aj z maratónu na olympiáde v Aténach v roku 2004. Pred štyrmi rokmi v Pekingu zas zdravotné problémy spôsobili, že dobehla až na 23. mieste.

"Môj šport je krásny, poskytuje zábavu a potešenie. Myslím, že mi pomáha stať sa lepším človekom a mala som veľké šťastie, že som dosiahla niekoľko veľkých úspechov a mám tak veľa krásnych spomienok," vyjadrila sa v pozitívnom zmysle Radcliffová. "Na druhej strane ma však veľmi bolí, keď telo nie je schopné urobiť to, čo žiada srdce a rozum," uzavrela olympijská smoliarka.