Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Import

Kandidát na primátora Košíc B. Urbančík nepodporí R. Bauera

Kandidát na primátora mesta Košice Foto: www.borisurbancik.sk

"Nepodporím pána Bauera, pretože ho podporujú strany, ktoré umožnili svojou hašterivou politikou súčasnú vládu strany Smer," uviedol Urbančík ako jeden z dôvodov pre svoje rozhodnutie.

Košice 11. novembra (TASR) – Kandidát na košického primátora s podporou strany TIP Boris Urbančík dnes potvrdil, že sa nevzdá svojej kandidatúry. Deklaroval, že je pravicový volič s podporou pravicovej strany, odmietol však podporiť nominanta skupiny pravicových strán (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS a OĽaNO) Rudolfa Bauera, v ktorého prospech sa najnovšie vzdala kandidatúry Alena Bašistová (Sieť, Most-Híd).

"Nepodporím pána Bauera, pretože ho podporujú strany, ktoré umožnili svojou hašterivou politikou súčasnú vládu strany Smer, vďaka ktorej Svetová banka varuje pred investovaním na Slovensku pre korupciu. Vďaka tomuto farebnému cirkusu jedenástich strán, ktoré sa dnes tvária, akí sú jednotní pri podpore pána Bauera, je pri moci vláda Smeru. Nezabudnime, že pre súčasnú situáciu v našej krajine nám Európska únia pozastavila čerpanie z eurofondov,“ vyhlásil Urbančík.

Prezidenta SR Andreja Kisku vyzval, aby vystúpil a motivoval svojou autoritou ľudí k voľbám. "Nech občanov osloví, aby sa rozhodovali vo volebných miestnostiach a nie na uliciach. Rezignáciou pani Aleny Bašistovej je veľa Košičanov tak znechutených z politiky, že voliť nepôjdu," povedal. Urbančík ďalej vyjadril presvedčenie, že v Košiciach prestane "červeno-modrý" politický boj v prospech riešenia skutočných problémov v meste.