Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Import

LACKOVIČ: Slovak PRO spája úspešných Slovákov z USA, ktorí pomáhajú SR

Na snímke prezident americkej mimovládnej organizácie Slovak PRO Vladimír Lackovič. Foto: TASR TV

Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Klub bol prezident americkej mimovládnej organizácie Slovak PRO Vladimír Lackovič.

Druhý ročník summitu Slovak PRO sme sa rozhodli zorganizovať rovnako ako minulý rok počas zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, aj za účasti prezidenta Petra Pellegriniho, povedal prezident Slovak PRO V. Lackovič.

„Cieľom summitu je spojiť najúspešnejších a najaktívnejších slovenských profesionálov, ktorí pôsobia v Amerike, aby vymysleli nové iniciatívy, ako pomôcť našej komunite, Slovensku a aby sme znovu znásobili ten efekt toho, čo robíme ako organizácia,“ vyhlásil V. Lackovič na margo summitu Slovak PRO (23.-24. septembra 2024 v New Yorku).

Podľa V. Lackoviča je veľmi dôležité, aby sa ľudia na Slovensku dozvedeli o aktivitách organizácie Slovak PRO. „Teším sa, že pozvanie prijali okrem prezidenta P. Pellegriniho aj ďalší hostia zo Slovenska, aby sa stretli s úspešnou skupinou Slovákov a vybudovali ešte hlbšie prepojenia medzi Slovenskom a ľuďmi žijúcimi ´za veľkou mlákou´,“ dodáva V. Lackovič.

Ako uviedol, „neznamená to, že všetci Slováci, ktorí sú úspešní a žijú v zahraničí, sa musia vrátiť domov, to je nereálne. My ich musíme podchytiť a pripraviť im možnosti, ako sa zapojiť do komunity... Summit prinesie príbehy ľudí, ktorí žijú desaťročia v Amerike, ale sú prepojení so Slovenskom a pomáhajú Slovensku ako experti. Je veľmi dôležité, aby si to naši štátni predstavitelia uvedomili a pomohli tomu, aby sme my ako Slovak PRO mohli znásobiť naše aktivity, náš vplyv,“ uviedol V. Lackovič.

Pozrite si rozhovor s Vladimírom Lackovičom.



Rozhovor vo forme podcastu nájdete TU.