Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Import

Mestské hradby pri Prepoštskej ulici v Bratislave ožijú opäť kultúrou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako prvá vystúpi sýrska speváčka a skladateľka Lara Abou Hamdan s kapelou. Následne bude mestskými hradbami znieť alternatívny pop v podaní hudobníčky Anny Óváry.

Bratislava 26. júla (TASR) - Mestské hradby pri Prepoštskej ulici v Bratislave ožijú v piatok opäť kultúrou. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) prichádza s ďalším Večerom na hradbách. Podujatie je súčasťou tohtoročného Bratislavského kultúrneho leta.

"V komornej atmosfére mestských hradieb pri Prepoštskej ulici sa už po druhýkrát uskutoční podujatie Večer na hradbách. Otvorí ho živé nahrávanie podcastu Rande s mestom venované výnimočnému prírodnému unikátu - Sandbergu," približuje BKIS s tým, že návštevníci sa dozvedia, aká je história, význam či poklady tohto výnimočného územia, ktoré je súčasťou Devínskej Kobyly a prečo ho treba chrániť.

Hovorené slovo následne nahradí hudba. Ako prvá vystúpi sýrska speváčka a skladateľka Lara Abou Hamdan s kapelou. Následne bude mestskými hradbami znieť alternatívny pop v podaní hudobníčky Anny Óváry, ktorý vystupuje pod pseudonymom Ovarius. Večer ukončí Bobsan so svojím setom v sprievode vokálov Lary Abou Hamdan.

Tretie, posledné podujatie na hradbách je naplánované na 23. augusta.