Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Import

Ministerstvo: Zmena volebného systému by závisela od výsledku diskusie

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Foto: TASR Jaroslav Novák

O možnej zmene volebného systému hovorili vo víkendových politických diskusiách minister vnútra s lídrom opozičného KDH Milanom Majerským.

Bratislava 24. júna (TARS) - Prípadná zmena volebného systému by závisela od výsledkov odbornej diskusie a dohody parlamentných politických strán. Pre TASR to uviedli z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval záujem o otvorenie debaty na uvedenú tému v rámci vládnej koalície. Prípadná zmena volebného systému by závisela od výsledkov odbornej diskusie a dohody parlamentných politických strán," uviedol rezort.

O možnej zmene volebného systému hovorili vo víkendových politických diskusiách minister vnútra s lídrom opozičného KDH Milanom Majerským. Zhodli sa, že Slovensko by mohlo mať viac volebných obvodov. Minister avizoval, že Hlas-SD príde s touto myšlienkou pred koalíciu a chce diskutovať. KDH je za osem volebných obvodov určených hranicami samosprávnych krajov. Majerský si vie predstaviť, že by v tomto prípade hnutie dodalo koalícii hlasy na schválenie návrhu.