Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Import

R. FICO: Na Dukle sme mali incident, zachytili muža s nabitou zbraňou

Na snímke oslavy 80. výročia Karpatsko - duklianskej operácie pri Pamätníku československého armádneho zboru na Dukle 6. októbra 2024. Foto: TASR - František Iván

Premiér v rozhovore pre Štandard povedal, že sa zadržaný muž nedostal do zóny, kde boli politici.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 28. októbra (Teraz.sk) - Počas osláv výročia Karpatsko-duklianskej operácie bol zadržaný muž, ktorý sa snažil dostať do zóny určenej pre verejnosť s ostro nabitou zbraňou. V rozhovore pre Štandard to povedal premiér Robert Fico (Smer-SD).

Povedal to v súvislosti s pokusom o atentát, ktorý na neho 15. mája v Handlovej spáchal muž so zbraňou skrývajúci sa v hlúčiku občanov vítajúcich premiéra na výjazdovom rokovaní vlády.



„Horšie je, že tieto pokusy sa objavujú aj potom. Mali sme incident na Dukle, o ktorom zatiaľ verejnosť nebola informovaná,“ povedal pre premiér.

„Zachytili sme veľmi militantného človeka, ktorý ma nenávidí vzhľadom na moje postoje k Ukrajine. Bol so zbraňou, našťastie sa nedostal do zóny, kde sme boli my politici, a išiel do zóny, kde boli ľudia. Tam prechádzal cez rám na detektor kovov, zistilo sa, že má plne nabitú zbraň,“ dodal.