Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Import

Tréner Kórejskej republiky jazdil opitý, poslali ho domov

Generálny sekretár jachtingového zväzu Kim Joon-nyun uviedol, že Lee dostal pokutu 250 libier a poslali ho domov.

Londýn 27. júla (TASR) - Britská polícia pristihla juhokórejského jachtárskeho trénera Lee Jae-cheola pod vplyvom alkoholu za volantom v mestečku Weymouth na južnom pobreží, ktoré hostí olympijskú jachtársku regatu. Národný zväz kouča za trest odvolal späť do vlasti a za incident sa ospravedlnil.

"Kouč Lee Jae-cheol navštívil banket, kde 25. júla pil víno a pivo," uvádza sa vo vyhlásení Juhokórejského jachtingového zväzu. "Je pravdou, že Leeho, ktorý nezvykne veľa piť, zadržala polícia opitého, keď sa sám autom vracal do olympijskej dediny okolo piatej ráno na tréning. Predtým nejaký čas spal na mieste mimo dediny, kde sa snažil vytriezvieť," konštatuje vyhlásenie.

"Kórejský olympijský výbor zvolal svoj výbor pre tresty o odmeny a rozhodol sa potrestať Leea odchodom domov," uvádza zväz. "Je to naozaj poľutovaniahodná udalosť. Aj keď sa budeme snažiť dôkladne veci porozumieť a prijať potrebné opatrenia, myslíme si, že Lee je pod obrovským psychickým tlakom," píše sa ďalej.

Generálny sekretár jachtingového zväzu Kim Joon-nyun uviedol, že Lee dostal pokutu 250 libier a poslali ho domov. Tréner je tak druhou osobou potrestanou z disciplinárnych príčin potom, ako grécka trojskokanka Voula Papachristouová dostala stop od národného olympijského výboru za rasistické poznámky na sociálnej sieti.