Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Import

V Partizánskom samospráva udelila verejné uznanie 13 osobnostiam

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Uznanie radnica udelila napríklad Jurajovi Tomkovi za hudobnú činnosť, Margaréte Švercelovej - Jeznej za tvorbu v oblasti divadla, Antonovi Šarayovi za úspechy v kulturistike a rôznym iným.

Partizánske 11. septembra (TASR) - Samospráva Partizánskeho udelila verejné uznanie 13 osobnostiam, ktoré sa svojou prácou a činmi v rôznych oblastiach výrazne zaslúžili o rozvoj mesta či jeho zviditeľnenie. Ocenenia si laureáti prevzali na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva pri príležitosti 86. výročia založenia mesta v závere minulého týždňa. Informovala o tom v stredu Martina Skaličanová z mestského úradu.

Verejné uznanie mesta Partizánske za rok 2024 radnica udelila Jurajovi Tomkovi za tvorivú hudobnú činnosť a úspechy dosiahnuté v oblasti hudby na Slovensku a v zahraničí, Margaréte Švercelovej - Jeznej za celoživotnú tvorbu a pôsobenie v oblasti spevoherného divadla a za vzdelávaciu činnosť, Antonovi Šarayovi za reprezentáciu krajiny v kulturistike a mimoriadne športové výkony v Československu.

Ocenenie si prevzal i Miroslav Šakový za veľký prínos v oblasti obuvníctva a za aktívnu športovú reprezentáciu tretieho sektora, Soňa Múčková za dlhoročnú činnosť pre Klub Absolventov Baťovej školy práce v meste Partizánske a za šírenie myšlienok Baťu, Peter Vojtko za dlhoročnú činnosť a pôsobenie v Základnej organizácii Zväzu postihnutých civilizačnými chorobami v SR v Partizánskom a Valéria Peniašková za jej pôsobenie v meste ako pediatričky a za profesionálny i láskavý prístup k malým pacientom.

In memoriam samospráva udelila verejné uznanie Magdaléne Babčanovej za celoživotnú prácu novinárky, ktorú vnímala ako poslanie zanechať ďalším generáciám akúsi časovú schránku o významných medzníkoch života mesta. In memoriam samospráva ocenila i Adolfa Weinholda za obetavosť a snahu o zadržanie nacistickej armády pri Baťovanoch v septembri 1944, ako aj za hrdinstvo v protifašistickom odboji na hornej Nitre.

Cenu samospráva udelila i Jane Somogyiovej za dlhoročnú, neúnavnú a obetavú prácu v školstve, Miroslavovi Dvorskému za osobitný prínos v oblasti kultúrneho a umeleckého života a za reprezentáciu mesta na Slovensku a v zahraničí, za rovnaké zásluhy i Jaroslavovi Dvorskému. Viliam Handlovič získal ocenenie za dlhoročnú obetavú prácu v oblasti školstva.