Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Import

Vo viacerých obciach Žiarskeho okresu súčasní starostovia nekandidujú

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nového starostu tak budú mať napríklad v Bzenici, Dolnej Trnávke, Hliníku nad Hronom, Kremnici, Kremnických Baniach, Kunešove či Starej Kremničke

Žiar nad Hronom 2. novembra (TASR) - Vo viacerých obciach Žiarskeho okresu sa súčasní starostovia rozhodli v nastávajúcich komunálnych voľbách, ktoré sa uskutočnia 15. novembra, nekandidovať. Nového starostu tak budú mať napríklad v Bzenici, Dolnej Trnávke, Hliníku nad Hronom, Kremnici, Kremnických Baniach, Kunešove či Starej Kremničke.

Dvanásť rokov stál na čele obce Bzenica starosta Jozef Dekýš. V nasledujúcom období ho vystrieda jeden z troch kandidátov na tento post. Je medzi nimi Viktor Debnár (Smer-SD), Ingrid Inczingerová (NEKA) a Marek Kováč (NEKA).

Aj v Dolnej Trnávke majú o miesto starostu, ktorým je v súčasnosti Miroslav Grekčo, záujem traja kandidáti. Martin Majerský (ĽS Naše Slovensko), Anna Tencerová (Smer-SD) a Juraj Tesák (NEKA).

Dušana Antala na poste starostu Hliníka nad Hronom vystrieda jeden zo štyroch kandidátov: Milan Finka (Sieť), Slavomír Hlinka (NEKA), Vladimír Mikuláš (NEKA) alebo Ján Varga (TIP).

Nekandidovať sa rozhodla aj kremnická primátorka Zuzana Balážová (NEKA). Obyvatelia mesta si budú svojho nového primátora vyberať z ôsmich kandidátov. O ich priazeň sa bude uchádzať Vojtech Adamec (NEKA), Norbert Boldiš (NEKA), Alexander Ferenčík (NEKA), Alfréd Haško (Most-Híd, OKS), Igor Kríž (NEKA), Miroslav Marko (NEKA), Marián Vojtko (NEKA) a Milan Žabka (Smer-SD, SNS).

O starostovskú stoličku v Kremnických Baniach sa uchádzajú Miroslava Kozárová (Smer-SD) a Juraj Vozár (NEKA). Jeden z nich nahradí súčasného starostu Konráda Schwarza.

V Kunešove zaregistrovali troch kandidátov na starostu - Dušana Erneka (NEKA), Máriu Slašťanovú (KDH) a Tomáša Vodislavského (NEKA). Súčasným starostom je Ján Ihring.

Nekandidovať sa rozhodol aj starosta Starej Kremničky Dušan Rajčan. Po novembrových voľbách ho v úrade vystrieda jeden zo siedmich kandidátov. Je medzi nimi František Beňo (KSS), Zuzana Danková (SNS), Jana Handzelová (KDH), Renáta Kamenská (Sieť), Maroš Petruš (NEKA), Stanislav Rigo (SDS) a Peter Slašťan (TIP).