Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 24. november 2024Meniny má Emília
< sekcia Knihy

Lahodné recepty a tipy od známej cukrárky Petry Tóthovej

Foto: IKAR, a.s.

„Snažila som sa podrobne spísať poctivé recepty k dnes už retro dezertom, ktoré si však všetci pamätáme a ktoré sa na oslavách a svadbách minú ako prvé,“ tvrdí známa cukrárka Petra Tóthová.

Bratislava 27. septembra (OTS) - „Snažila som sa podrobne spísať poctivé recepty k dnes už retro dezertom, ktoré si však všetci pamätáme a ktoré sa na oslavách a svadbách minú ako prvé,“ tvrdí známa cukrárka Petra Tóthová, porotkyňa šou Pečie celé Slovensko a autorka už druhej knihy. Tentoraz je to Cukráreň Petry Tóthovej.

Foto: IKAR, a.s.


Ako tvrdí - chuť je to, čo vás presvedčí dať si zákusok alebo tortu opäť. Preto je táto kniha plná aj poctivých surovín. Z nekvalitných surovín nikdy neupečiete kvalitný dezert. Ak recept obsahuje veľa čokolády alebo tuku, zvoľte kvalitnú čokoládu a kvalitné maslo. Na chuti to rozpoznať. Ušetriť môžete na iných ingredienciách, ktoré sú v recepte v menšom zastúpení.

Vypočujte si rozhovor s Petrou v knižnom podcaste:



Cukráreň Petry Tóthovej je kniha plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. V knihe tiež nájdete recepty na:
- plnené kokosky
- jamajka miňonky
- indiánky
- gaštanové jazýčky
- parížske rožteky
- francúzska kocka
- sacher torta
- medová torta
- veterníky
Foto: IKAR, a.s.

Knihu Petra rozdelila na Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty. „Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro dezertov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ popisuje svoju knihu autorka.

Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.
Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia.
Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.

Petra Tóthová vo videu o svojej knihe:



Milan Buno, knižný publicista