Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Knihy

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Danielle Steelová prichádza s románom pre ženy Palác. Keď pri tragickej nehode zahynú jej rodičia, Cosima Saveriová sa ujíma vedenia rodinnej značky, vyrábajúcej luxusné výrobky z talianskej kože.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Novinky z oblasti románov pre ženy, krimi, historickej romance či gurmánstva rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Danielle Steelová prichádza s románom pre ženy Palác. Keď pri tragickej nehode zahynú jej rodičia, Cosima Saveriová sa ujíma vedenia rodinnej značky, vyrábajúcej luxusné výrobky z talianskej kože. Vo svojich dvadsiatich troch rokoch musí zvládnuť výzvy spojené s riadením spoločnosti, postarať sa o štyristo rokov starý rodinný palác v Benátkach aj o mladších súrodencov. Cosima zdoláva osobné i profesionálne prekážky s múdrosťou, ktorá presahuje jej vek, ale úspech má svoju cenu.

Tess Gerritsenová je autorkou krimi Pobrežie špiónov. Po nevydarenej misii sa Maggie Birdová rozhodne skoncovať s kariérou tajnej agentky a presťahuje sa do mestečka Purity v Maine. Na slepačej farme vedie pokojný život, naďalej však ostáva v strehu pred odvetou za udalosti, ktoré viedli k jej predčasnému odchodu z aktívnej služby. Keď sa na príjazdovej ceste pred Magginým domom objaví mŕtve telo, vie, že túto vyhrážku nemôže ignorovať. Obráti sa na miestny okruh priateľov, aby jej pomohli odhaliť, kto a prečo sa ju pokúša zabiť.

Abigail Wilson je autorkou historickej romance Tajomstvo pozlátenej siene. Po štúdiu umenia u renomovanej maliarky si je Phoebe Radcliffová istá, že sa konečne prenesie cez omyl, ktorý ju vyhnal ďaleko od domova. Keď ju slečna Drakeová zamestná, aby dokončila komplikovanú rekonštrukciu tanečnej sály, je priam nadšená. Verí, že ju to privedie k novej a šťastnejšej budúcnosti. No všetko sa zmení, keď slečnu Drakeovú zavraždia. Posledným dychom prezrádza Phoebe tajomstvo, ktoré môže viesť k nájdeniu tajomného pokladu pozlátenej siene Avonthorpu.

Andrea Ena a Zuzana Čižmáriková sú autormi kuchárskej knihy U Taliana. Andrea Ena, známy svojimi reštauráciami Sapori Italiani a Da Andrea, prináša svoje kulinárske umenie priamo do vašej kuchyne. Sardínsky šéfkuchár si získal srdcia milovníkov talianskej kuchyne po celom Slovensku a v tejto knihe ponúka svoje najobľúbenejšie recepty, ktoré kombinujú autentické chute s lokálnymi surovinami. S vyše dvadsaťročnými skúsenosťami na Slovensku presne vie, čo chutí slovenským gurmánom, a preto do svojej knihy vybral recepty, ktoré ulahodia každému.