Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Knihy

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Dvojica Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt prichádza s krimi Vina, ktorú nesieš.

Bratislava 15. júla (TASR) - Novinky z oblasti krimi, súčasnej romance aj fantasy rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Dvojica Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt prichádza s krimi Vina, ktorú nesieš. Riksmord sa zmieta v kríze po tom, čo sa ukázalo, že jeden z jeho elitných členov je sériový vrah. Zatiaľ čo Vanja Lithnerová bojuje za záchranu svojho oddelenia, na prasacej farme neďaleko Västerasu sa nájde telo zavraždenej 60-ročnej ženy. Odkaz na stene naznačuje, že čin bol spáchaný s jasným zámerom: zaujať pozornosť kriminálneho psychológa Sebastiana Bergmana.

Colleen Hooverová je autorkou súčasnej romance Končí sa to nami. Lily to nikdy nemala ľahké, napriek všetkému tvrdo pracovala na tom, aby si vybudovala život, po akom túži. Presťahovala sa z malého mesta v Maine, kde vyrastala a študovala, do Bostonu a tu si otvorila vlastné kvetinárstvo. Keď medzi ňou a šarmantným neurochirurgom Rylom Kincaidom preskočí iskra, zrazu sa zdá všetko až príliš dobré na to, aby to bola pravda. Ryle je sebavedomý, svojhlavý, zároveň citlivý, múdry a má slabosť pre Lily. Jeho averzia k záväzkom ju však dosť znepokojuje.

Rebecca Yarros je autorkou fantasy Štvrté krídlo. Dvadsaťročná Violet Sorrengailová mala vstúpiť do Pisárskeho kvadrantu a prežiť pokojný život medzi knihami a dejinami. Veliaca generálka a zhodou okolností aj jej tvrdohlavá matka ju však donútila zúčastniť sa na výbere medzi elitných dračích jazdcov. No ak ste útlejší a nižší než stovky ostatných kandidátov, smrť vám doslova dýcha na krk. Keďže drakov, čo by si vybrali Violet, je ako šafranu, väčšina kadetov by ju najradšej zniesla zo sveta, len aby zvýšili vlastné šance.

Maggie Stiefvater prichádza s fantasy Greywaren, ktorá je záverečnou časťou série Snová trilógia. Greywaren je príbeh rodiny Lynchovcov. Niall a Mór utiekli z vlasti, aby začali odznova, a stratili sa v tom, čo našli. Declan vyrástol ako zodpovedný syn, zodpovedný brat, len aby zistil, že neexistuje spôsob, ako udržať svoju rodinu v bezpečí. Ronan vždy žil na hranici medzi snami a bdením, ale teraz je toto pomedzie preč a on padá do temnoty. Tento svet nebol stvorený pre takú rodinu - rodinu s neobmedzenou silou tvoriť a ničiť.