Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Knihy

Paulo Coelho a jeho nový inšpiratívny príbeh Lukostrelec

Foto: IKAR, a.s.

Autor svetoznámych hitov ako Alchymista, Čarodejnica z Portobella, Záhir, Brida a mnohých ďalších prichádza s novinkou Lukostrelec.

Bratislava 18. septembra (OTS) - „Čeľte svojmu osudu, buďte statoční, mierte vysoko a získajte všetko, čo si zaslúžite získať, pretože ste veľmi tvrdo pracovali, aby ste sa dostali tam, kde ste teraz,“ odkazuje slovenským čitateľom vo videu slávny Paulo Coelho.
Autor svetoznámych hitov ako Alchymista, Čarodejnica z Portobella, Záhir, Brida a mnohých ďalších prichádza s novinkou Lukostrelec.

Tetsuj bol kedysi výnimočným lukostrelcom, no dnes už žije utiahnutý v odľahlom údolí. Raz ho vyhľadá mladý chlapec z dediny a Tetsuj mu odovzdáva svoje životné skúsenosti. Ukazuje mu, ako viesť zmysluplný život a to v duchu japonského umenia lukostreľby kjudo.

Postupne odhaľujeme známe pravdy, že niekedy treba riskovať a byť odvážny, ak sa chceme posunúť vpred. Že naše činy musia byť v súlade s dušou a srdcom, aké dôležité je naučiť sa rešpektu a úcte k druhým, že cesta za vytúženým cieľom nemusí byť vôbec jednoduchá a priamočiara.

Exkluzívne Paulo Coelho a jeho metafora o luku a lukostrelcovi, čo výborne vystihuje jeho novú knihu.


Lukostrelec je útla 140-stranová knižka plná zaujímavých a vznešených myšlienok. Nenápadné životné pravdy neraz vyjadrené pár slovami, ktoré pôsobia jednoducho až triviálne.

Vypočujte si úryvok


Číta Alfréd Swan:


PAULO COELHO je považovaný za jedného z najvplyvnejších spisovateľov súčasnosti, jeho knihy vyšli vo viac ako 170 krajinách sveta a boli preložené do 80 jazykov. Na celom svete sa z nich predalo vyše 320 miliónov výtlačkov.

Narodil sa v auguste 1947 v Riu de Janeiro a veľmi skoro sa rozhodol pre spisovateľskú dráhu. Pracoval ako divadelný herec a režisér, skladateľ a novinár. Z jeho hudobnej spolupráce s Raulom Seixasom vzniklo mnoho brazílskych rockových hitov.

V roku 1987 sa pod vplyvom zvláštneho stretnutia vybral na púť do Santiaga de Compostela, ktorá o rok neskôr inšpirovala vznik knihy Pútnik z Compostely. Krátko nato vydal román Alchymista, dielo, ktorým sa začali jeho medzinárodné úspechy a stalo sa jedným z najpredávanejších knižných titulov všetkých čias. V roku 2009 Alchymista vstúpil do dejín vďaka Guinesovej knihe rekordov ako najprekladanejšia kniha. Paulo Coelho napísal množstvo ďalších titulov, ktoré oslovujú ľudí po celom svete. Získal mnoho medzinárodných ocenení, medzi nimi aj Rad čestnej légie. Od roku 2002 je členom Brazílskej literárnej akadémie. V septembri 2007 Organizácia Spojených národov vymenovala Paula za posla mieru.

Z portugalského originálu O caminho do arco preložila Jana Benková Marcelliová.

Milan Buno, knižný publicista