Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Knihy

Šéfkuchár Andrea Ena vydáva knihu úžasných receptov U Taliana

Foto: IKAR, a.s.

Sardínsky šéfkuchár si získal srdcia milovníkov talianskej kuchyne po celom Slovensku a v knihe vám ponúka svoje najobľúbenejšie recepty, ktoré kombinujú autentické chute s lokálnymi surovinami.

Bratislava 15. októbra (OTS) - Nechajte sa inšpirovať lahodnými talianskymi receptami a premeňte každé jedlo na výnimočný zážitok. Ak vám chutí talianska kuchyňa, či už je to pizza, cestoviny, rizoto alebo lahodné dezerty, túto knihu budete milovať.
Taliansky šéfkuchár Andrea Ena a jeho kniha U Taliana.

Sardínsky šéfkuchár si získal srdcia milovníkov talianskej kuchyne po celom Slovensku a v knihe vám ponúka svoje najobľúbenejšie recepty, ktoré kombinujú autentické chute s lokálnymi surovinami. S vyše dvadsaťročnými skúsenosťami na Slovensku presne vie, čo chutí slovenským gurmánom, a preto do svojej knihy vybral recepty, ktoré ulahodia každému.

V knihe nájdete recepty na lahôdky ako:


• Bolonské ragú
• Lososová krémová polievka
• Tuniakové fusili
• Tuniakový tatarák
• Šafranové rizoto s klobásou a so syrom
• Kuracie BBQ s kukuričnou polentou
• Králik na taliansky spôsob
• Ricottová torta
• Kakaové cantuccini s lieskovcami
• Panna cotta s lesnými plodmi

Foto: IKAR, a.s.

Vypočujte si rozhovor v knižnom podcaste. „Ak raz ochutnáte taliansku kuchyňu, zamilujete si ju,“ hovorí Andrea Ena hovorí a pridáva svoje spomienky na detstvo v Taliansku, obľúbené recepty, povie vám o tom, ako spoznať kvalitnú pizzu ap.



S Andreovou knihou môžete priniesť autenticitu a jedinečnú chuť jeho jedál priamo na svoj stôl. Uvarte ich s láskou, ako to robí samotný šéfkuchár, a vychutnajte si so svojimi blízkymi pôžitok z pravej talianskej kuchyne.

Kniha U Taliana vás prenesie do chutného a voňavého Talianska, aj na Sardíniu a Sicíliu, lebo krv týchto regiónov Andreovi koluje v žilách. Najskôr rozpráva svoj príbeh, pridáva rôzen tipy a triky do kuchyne, ale základom sú recepty. Je ich vyše 80, od omáčok, cez polievky, cestoviny, rizotá, hlavné jedlá až po dezerty.

Foto: IKAR, a.s.
Foto: IKAR, a.s.

Začína sa to bazalkovým pestom a končí jesenným gaštanovým koláčom.
Knihu spolu s ním napísala Zuzana Čižmáriková, ktorá má už na konte úspešné knihy s gastroenterológom Ladislavom Kuželom.
Nádherné fotografie urobil Matt Rybansky a grafickú úpravu akademický maliar a grafik Juraj Šramko.

Pozrite si video – Andrea Ena o svojej knihe:




Milan Buno, knižný publicista