Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Knihy

Slovenská literatúra bude súčasťou Frankfurtského knižného veľtrhu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Veľtrh ponúkne komplexný program podujatí na 15 pódiách, vrátane konferencií, diskusií, workshopov a networkingových stretnutí.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Slovenské literárne centrum (SLC) aj tento rok predstaví slovenskú literatúru na renomovanom Frankfurtskom knižnom veľtrhu, ktorý sa v nemeckej metropole bude konať od stredy do nedele. TASR o tom informovala Lucia Galdíková z SLC.

Národná expozícia Slovenskej republiky, v novom dizajne stánku od vizuálneho umelca a pedagóga Martina Kubinu, predstaví v hale 4.1 s číslom D 96 produkciu viac ako 40 slovenských vydavateľských subjektov.

Záujemcovia o súčasnú slovenskú literatúru si budú môcť prezrieť knihy nominované na najvýznamnejšie slovenské literárne ocenenie Anasoft litera, ako aj novinky zo slovenských vydavateľstiev a tiež preklady pôvodnej slovenskej literatúry do cudzích jazykov, ktoré vznikli aj vďaka podpore grantového programu SLC - SLOLIA.

"Ide o svetové podujatie, počas ktorého máme naplánované množstvo stretnutí s vydavateľmi z mnohých krajín. Cieľom bude pokračovať v perspektívnom presadzovaní našej literatúry vo francúzsky, nemecky a anglicky hovoriacom priestore," povedal riaditeľ SLC Pavel Sibyla.

Podľa vedúcej Oddelenia zahraničných projektov SLC Miroslavy Bilačičovej "medzi hlavné ciele účasti na tomto veľtrhu patrí jednak zabezpečenie štátnej propagácie Slovenskej republiky v zahraničí v oblasti knižnej tvorby a, samozrejme, aj snaha o cudzojazyčné preklady slovenskej literatúry, ako aj o poskytnutie rokovacích možností pre slovenských vydavateľov v rámci národného stánku“.

Motto tohtoročného 76. ročníka najväčšieho knižného veľtrhu na svete znie „Roots in the Future” (Korene v budúcnosti). Veľtrh ponúkne komplexný program podujatí na 15 pódiách, vrátane konferencií, diskusií, workshopov a networkingových stretnutí.