Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Košický kraj

V Košiciach podpísali nové zmluvy na kosbu v troch mestských častiach

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Košice 4. júla (TASR) - Správa mestskej zelene (SMsZ) tento týždeň podpísala zmluvy s novými dodávateľmi na kosbu v mestských častiach (MČ) Sever, Dargovských hrdinov a Sídlisko Ťahanovce. Informuje o tom na sociálnej sieti s tým, že v uvedených lokalitách sa začína s kosbou v týchto dňoch.

Podľa SMsZ tento rok rastie tráva mimoriadne rýchlo. "Obyvatelia Sídliska Ťahanovce, Severu a sídliska Dargovských hrdinov mohli mať oprávnený pocit, že pri ich domoch a bytoch nebolo pokosené tak, ako by malo. Vzhľadom na našu nespokojnosť s kvalitou kosby a dodržiavaním termínov sme s externým dodávateľom, ktorý kvalitu svojich služieb nezlepšil aj napriek našim urgenciám, ukončili spoluprácu," spresňuje s tým, že následne vyhlásili verejnú súťaž, z ktorej vzišli noví dodávatelia služieb, s ktorými podpísali zmluvy na kosenie.

SMsZ zabezpečuje na ploche 430 hektárov kosenie v siedmich veľkých MČ. Zhruba 60 percent kosia zamestnanci SMsZ a zvyšných 40 percent subdodávateľské firmy vybrané vo verejných súťažiach na základe zmlúv.