Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Košický kraj

MV: Vo veci násilia na košickej polícii bolo začaté trestné stíhanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa Denník N policajti 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedzili na slobode jedného muža.

Košice 5. júla (TASR) - Vo veci policajného násilia, ku ktorému malo dôjsť v júni na košickej polícii, bolo začaté trestné stíhanie. Pre TASR to potvrdil hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann. Na prípad upozornil Denník N.

"Aktuálne sú vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V záujme dosiahnutia účelu trestného stíhania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol Neumann.

Podľa Denník N policajti 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedzili na slobode jedného muža. K nezákonnej brutalite zo strany viacerých policajtov malo dôjsť pri jeho vypočúvaní na obvodnom oddelení Košice - Staré Mesto na Pribinovej ulici. Muž mal utrpieť viaceré zranenia. Trestné stíhanie sa má týkať zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ublíženia na zdraví a zločinu sexuálneho násilia.

"Nadriadený útvar zároveň bude konať v zmysle metodického usmernenia o dočasnom pozbavení výkonu služby - 'ak bolo voči policajtovi vznesené obvinenie za úmyselný trestný čin, príslušný nadriadený predloží ministrovi návrh na dočasné pozbavenie výkonu služby'," dodal hovorca rezortu.

Podľa jeho slov v rámci MV SR kontinuálne prebiehajú opatrenia preventívneho, kontrolného a represívneho charakteru s cieľom eliminácie protiprávneho konania zo strany policajtov, posilnenia ich odbornej a morálnej pripravenosti a zvládania záťažových situácií pri realizácií služobných zákrokov.