Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Košický kraj

Polícia zastavila podozrivé auto, našli v ňom drogy

Policajná snímka. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Policajti si okrem vodiča v aute všimli aj druhú osobu, ktorá bola v minulosti trestaná za drogovú trestnú činnosť.

Laškovce 11. júla (TASR) - Polícia obvinila 34-ročného muža z Humenného zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, hliadka v stredu (10. 7.) v noci v obci Laškovce v okrese Michalovce zastavila vozidlo, ktoré jazdilo zo strany na stranu.

Policajti si okrem vodiča v aute všimli aj druhú osobu, ktorá bola v minulosti trestaná za drogovú trestnú činnosť. "Muž dobrovoľne policajtom vydal jedno vrecúško s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny, jedno vrecúško s neznámou bielou tabletkou a sklenenú fľaštičku s neznámou bielou kryštalickou látkou," uviedla Ivanová s tým, že vzniklo dôvodné podozrenie, že môžu pochádzať z drogovej trestnej činnosti. Všetky predmety boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

Hovorkyňa doplnila, že podľa predbežného vyjadrenia expertov sa v sklenenej fľaštičke nachádzala látka s obsahom metamfetamínu, pričom z doposiaľ analyzovaného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 78 bežných jednorazových dávok drogy. Ďalšie zaistené komponenty sa budú skúmať v rámci znaleckej činnosti.

Michalovská vyšetrovateľka spracovala podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby.