Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Košický kraj

Pri nehode na Soroške sa zranilo päť ľudí a dieťa, začali stíhanie

Snímka z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Košický kraj

Pri dopravnej nehode sa zranilo celkom šesť osôb, z toho jedno dieťa. Na mieste museli zasahovať aj leteckí záchranári.

Rožňava 3. júna (TASR) - V súvislosti s dopravnou nehodou na horskom priechode Soroška v okrese Rožňava, ku ktorej došlo v nedeľu (2. 6.), polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania, pri zrážke dvoch vozidiel sa zranilo šesť osôb, z toho jedno dieťa. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

K čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel došlo v popoludňajších hodinách. Podľa doterajších zistení polície 51-ročný vodič z okresu Topoľčany idúci v smere na Rožňavu z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom, ktoré viedol 47-ročný vodič z okresu Košice-okolie.

Pri dopravnej nehode sa zranilo celkom šesť osôb, z toho jedno dieťa. Na mieste museli zasahovať aj leteckí záchranári. "Podľa predbežných lekárskych správ pri dopravnej nehode štyri osoby utrpeli ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní, dve osoby utrpeli ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia do siedmich dní," doplnila Mésarová.

Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Obaja vodiči boli po zrážke podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Mésarová s tým, že celková vzniknutá materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 25.000 eur.