Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Košický kraj

Kruhovú križovatku v Smižanoch sprejazdnili, dokončená ešte nie je

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Budai

S výstavbou sa začalo v septembri minulého roka, dodávateľ stavby má na realizáciu diela 250 pracovných dní.

Smižany 17. júla (TASR) - Kruhovú križovatku v centre obce Smižany na Spiši v stredu sprejazdnili, dokončená však ešte nie je. Obec na sociálnej sieti informovala, že sa skončili dopravné obmedzenia, autobusy však zatiaľ budú chodiť po upravenej trase ako počas výstavby.

"Otvorenie križovatky je dobrou správou aj pred blížiacim sa Spišským trhom, keď sa očakáva zvýšená intenzita dopravy," uviedla obec.

Investorom stavby je Košický samosprávny kraj a stavbu realizuje spoločnosť Eurovia. Hovorkyňa kraja Katarína Strojná upozornila, že v prípade momentálnych zmien na kruhovom objazde v Smižanoch ide o interné organizovanie prác a dopravy zhotoviteľa. "Predpoklad oficiálneho odovzdania stavby je tak, ako sme to uvádzali v minulosti, v treťom kvartáli tohto roka," uviedla pre TASR.

S výstavbou sa začalo v septembri minulého roka, dodávateľ stavby má na realizáciu diela 250 pracovných dní. Prestavba frekventovanej križovatky na kruhový objazd si podľa zmluvy vyžiada viac ako 773.000 eur s DPH. Cieľom je vyriešiť komplikovanú dopravnú situáciu, ktorá je aktuálne na hlavnej križovatke v centre obce.