Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Košický kraj

V Košickom kraji odhalili za týždeň 37 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci nedeľnej akcie zameranej na zákaz požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov, ako aj dodržiavanie základných povinností vodičov a pravidiel cestnej premávky skontrolovali 848 vodičov.

Košice 10. júna (TASR) - Polícia v Košickom kraji odhalila počas uplynulého týždňa 37 vodičov dopravných prostriedkov pod vplyvom alkoholu. Viac ako jedno promile alkoholu v dychu malo 11 z nich. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že v nedeľu (9. 6.) popoludní zrealizovali aj celokrajskú kontrolu.

V rámci nedeľnej akcie zameranej na zákaz požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov, ako aj dodržiavanie základných povinností vodičov a pravidiel cestnej premávky skontrolovali 848 vodičov. Z toho bolo 822 vodičov motorových vozidiel, 22 vodičov motocyklov a štyria cyklisti, všetkých zároveň podrobili dychovej skúške. Alkohol zistili u dvoch cyklistov, pričom jeden z nich mal v dychu viac ako jedno promile alkoholu.

"Počas kontroly policajti v 30 prípadoch zistili prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti vodičov vozidiel, 17 vodiči počas jazdy nepoužili bezpečnostné pásy a v deviatich prípadoch bol technický stav vozidla nevyhovujúci," spresnila s tým, že 42 vodičov porušilo dopravné predpisy a šiesti počas svojej jazdy telefonovali.

Ivanová pripomenula, že snahou kontrol je vytlačiť z ciest Košického kraja čo najviac nezodpovedných vodičov, ktorí svojím konaním neohrozujú len seba, ale aj iných účastníkov cestnej premávky. Avizovala tiež, že kontroly budú aj naďalej vykonávať vo zvýšenej miere, neohlásene a opätovne budú uzatvárať mestá či obce alebo ich časti.