Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Krimi

Na D2 predchádzal vodič kamióna ďalšie vozidlo, dostal pokutu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad Žilina

Vodičom v tejto súvislosti policajti pripomínajú zákon o cestnej premávke, podľa ktorého je predchádzanie akéhokoľvek vozidla kamiónom na diaľnici zakázané.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. júna (TASR) - Na diaľnici D2 v smere z Maďarska do Bratislavy predchádzal 28-ročný srbský vodič kamióna ďalšie motorové vozidlo. Dostal za to pokutu 150 eur. Polícia Bratislavského kraja o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že takéto predbiehanie je zakázané.

"Vodič bol zastavený hliadkou diaľničnej polície, ktorá ho za tento priestupok vyriešila v blokovom konaní uložením pokuty vo výške 150 eur," priblížili policajti.

Vodičom v tejto súvislosti pripomenuli zákon o cestnej premávke, podľa ktorého je predchádzanie akéhokoľvek vozidla kamiónom na diaľnici zakázané. "Vodič motorového vozidla kategórie N, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7500 kilogramov, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7500 kilogramov, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo," uviedla polícia.