Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Krimi

Oči polície sa tento týždeň zamerajú najmä na motorkárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Pri motorkároch sa policajti zamerajú hlavne na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti a na požitie návykových látok.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Polícia sa tento týždeň na cestách zameria najmä na motocyklistov. Kontrolovať bude viac aj nákladné vozidlá. TASR o tom v utorok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Pri motorkároch sa policajti zamerajú hlavne na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti a na požitie návykových látok. Zvýšenú pozornosť budú venovať aj nákladným vozidlám. Dozrú na ich hmotnosť, čas jazdy a odpočinku vodičov a ďalšie povinnosti, ozrejmil Hájek.

"Na cestách bude viac policajtov, najmä z dopravnej, poriadkovej a zo železničnej polície. Krajské riaditeľstvá prijali aj vlastné opatrenia, takže policajtov bude viac po celom Slovensku. Cieľom je znížiť počet dopravných nehôd a tragických následkov," vysvetlil hovorca.

Od začiatku roka došlo podľa neho na cestách k takmer 7000 dopravným nehodám. Zomrelo pri nich 149 ľudí, pričom 87 z nich boli vodiči alebo spolujazdci. Na cestách prišlo o život aj 23 motorkárov, 32 chodcov a sedem cyklistov.