Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Krimi

ŽIADOSŤ O POMOC: Pátrajú po mužovi, doručoval falošné rozhodnutia

Policajná snímka. Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj

Hlavné mesto avizuje v tejto súvislosti právne kroky.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Bratislavskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní prípadov doručenia falošných rozhodnutí o vyrubení poplatku za komunálny odpad zo strany hlavného mesta Bratislavy. Pátrajú po totožnosti muža na zverejnených záberoch. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Keďže je zo strany policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V vedené v tejto súvislosti aj objasňovanie protiprávneho konania, pátrame po totožnosti muža na priložených záberoch. Ten by mohol svojimi vedomosťami pomôcť objasniť uvedené prípady," priblížil Szeiff. Informácie k totožnosti muža, k jeho súčasnému pohybu a pobytu majú občania oznámiť na polícii.

Podvodné rozhodnutia sa doručovali občanom priamo do poštových schránok. Ak občania v schránkach nájdu takéto rozhodnutie, polícia ich vyzýva telefonicky si overiť jeho pravdivosť, prípadne sa riadiť odporúčaniami hlavného mesta.

Hlavné mesto avizuje v tejto súvislosti právne kroky. Zdôrazňuje, aby obyvatelia nerealizovali na základe podvodných rozhodnutí žiadne platby. Poukazuje zároveň na viacero znakov, na základe ktorých je možné rozoznať, že ide o podvod. Adresátom na falošnom poštovom poukaze nie je hlavné mesto Bratislava, ale súkromná spoločnosť. Magistrát takisto pripomína, že rozhodnutia spravidla posiela buď do elektronickej schránky, respektíve doporučene do vlastných rúk s úložnou lehotou 15 dní na adresu poplatníka.