Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Krimi

Proces v kauze 2- násobnej vraždy v Moste pri Bratislave bude v apríli

Branislav A. Foto: TASR/Ivan Kríž

Hlavné pojednávanie s obžalovaným východoslovenským bossom z Veľkých Kapušian Branislavom A. a spol. sa napokon uskutoční až koncom apríla.

Bratislava 21. januára (TASR) – Hlavné pojednávanie s obžalovaným východoslovenským bossom z Veľkých Kapušian Branislavom A. a spol. v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave, ktorá sa odohrala už v roku 2004, sa napokon uskutoční až koncom apríla.

Pôvodne sa malo pojednávať v tejto veci v polovici tohto mesiaca. Proces však bol zrušený, nakoľko súdu boli doručené písomné ospravedlnenia neúčasti až troch obhajcov. Okresný súd Bratislava 1 vytýčil najnovšie termín hlavného pojednávania na 22. a 23. apríla, uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Súd teda vytýčil nový termín až o viac ako tri mesiace od pôvodného januárového termínu. Dôvodom je, že senát musí zohľadniť skutočnosť, že jeden z obžalovaných Karol M. sa nachádza v Belize a súd musí mať na zreteli časový úsek na doručovanie predvolania pre jeho osobu a vykázanie tohto doručenia.

V kauze sa naposledy pred senátom Okresného súdu Bratislava I. pojednávalo v októbri minulého roka. Súd vtedy vypočul dvoch zo šiestich predvolaných svedkov. Okrem Branislava A. je z vraždy obžalovaný aj spomínaný Karol M., ktorý sa stále nachádza v Belize, Nikola P. a Jozef B.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave v decembri 2004. Obeťou útoku mal byť bývalý policajt Juraj G., otec chlapca a druh ženy. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Juraj G. podnikal s bratmi Radoslavom a Andrejom M.

Prvý z nich je v tomto procese obžalovaný z toho, že si objednal jeho vraždu. Súdi ho iný senát Okresného súdu Bratislava I. V tomto procese mal naposledy vypovedať vlani koncom októbra na doživotie odsúdený bývalý banskobystrický boss Mikuláš Černák. Náhle sa mu však zhoršil zdravotný stav.