Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Krimi

Rukojemnícka dráma: Muž sa vyhrážal samopalom a granátmi

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

K zásahu došlo napokon krátko po desiatej hodine večer, keď špeciálne jednotky vtrhli do budovy, muža premohli a rukojemníčku vyslobodili.

Hamburg 26. júla (TASR) - Samopalom typu kalašnikov a granátmi sa vo štvrtok vo večerných hodinách vyhrážal muž, ktorý sa spolu s najmenej jedným rukojemníkom zabarikádoval v byte na druhom poschodí výškovej budovy v prístavnom meste Hamburg na severe Nemecka. TASR informuje podľa správy serverov Bild.de.

Špeciálne policajné jednotky uzatvorili okolité ulice a zabezpečili budovu v hamburskej štvrti Altona približne o 21.00 h večer. Na okolité budovy polícia rozmiestnila aj ostreľovačov a situáciu na mieste označila za "kritickú".

Podľa servera nebolo bezprostredne jasné, či má páchateľ skutočne pri sebe zbrane, použitím ktorých sa vyhrážal. V prípade rukojemníka išlo údajne o jeho matku; objavili sa však aj nepotvrdené informácie, podľa ktorých mal páchateľ zajať štyroch až siedmich členov rodiny svojho brata.

K zásahu došlo napokon krátko po desiatej hodine večer, keď špeciálne jednotky vtrhli do budovy, muža premohli a rukojemníčku vyslobodili. Ako napísal Bild, žena vyviazla bez zranení, utrpela však šok. Budovu následne polícia prehľadávala, doposiaľ však žiadne zbrane neobjavila.

Páchateľ sa zadržaniu masívne bránil, policajtov napádal a pľul na nich, uvádza server.