Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Krimi

Seniorka dala podvodníčke cennosti a peniaze v hodnote 18.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

V tejto súvislosti polícia upozorňuje, aby si ľudia vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonáte s neznámou osobou sú založené na pravde.

Bratislava 18. júla (TASR) - Cennosti a peniaze v hodnote 18.000 eur dala podvodníčke 62-ročná žena. Falošnej advokátke uverila, že jej dcéra zavinila dopravnú nehodu a vážne zranila malé dieťa. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia Bratislavského kraja.

Podvodníčka vystupujúca ako "advokátka a mediátorka" najprv oznámila seniorke, že vie zabezpečiť, aby nebolo na jej dcéru podané trestné oznámenie. Podmienkou však podľa polície bolo poskytnutie 80.000 eur. "Požadovanú sumu peňazí seniorka nemala, a tak nachystala do jednej obálky hotovosť 4500 eur a do druhej obálky šperky. Následne bola inštruovaná, aby požiadala o pôžičku," opísali policajti.

Pokračujú, že po vybavení úveru v banke seniorka išla do Sadu Janka Kráľa v Bratislave, kde pod kríky položila všetky tri obálky s cennosťami a peniazmi v celkovej výške 18.000 eur. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu," uviedla polícia.

V tejto súvislosti polícia upozorňuje, aby si ľudia vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonáte s neznámou osobou sú založené na pravde. Apeluje, aby v žiadnom prípade neverili neznámym osobám, aj keď majú o nich a ich blízkych podrobné informácie. Zároveň žiadajú ľudí, aby o tom informovali svojich starších príbuzných.