Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Krimi

Seniorka z okresu Pezinok prišla o celoživotné úspory

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bratislavskí policajti preto vyzývajú občanov, ktorí majú vo svojej blízkosti seniorov, prípadne majú rodinných príslušníkov vo vyššom veku, aby im dali rady, ako sa nestať obeťou podvodu.

Bratislava 4. júla (TASR) - Seniorka z okresu Pezinok prišla o celoživotné úspory. Peniaze aj cennosti v hodnote 17.900 eur mala nechať podvodníkom pri strome na Svätovojtešskej ulici v Bratislave. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Žena prišla v stredu (3. 7.) podať trestné oznámenie na jedno z oddelení Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku. "Známa legenda o policajtke a páchateľoch trestnej činnosti mala byť v telefonáte hlavnou témou. Po zistení informácií od seniorky mala dať falošná policajtka inštrukcie, ktoré mali doviesť seniorku s plnou taškou cenností a hotovosti k jednému z rodinných domov na Svätovojtešskej ulici v Bratislave," opísali policajti.

Bratislavskí krajskí policajti preto opätovne vyzývajú občanov, ktorí majú vo svojej blízkosti seniorov žijúcich samostatne, prípadne majú rodinných príslušníkov vo vyššom veku, aby ich informovali o podvodných praktikách a dali im rady, ako sa nestať obeťou podvodu.