Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Krimi

Pri prestrelke vo väzení v Somálsku zahynulo šesť ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

O útek sa pokúsili príslušníci islamistického hnutia aš-Šabáb, prepojeného s džihádistickou sieťou al-Káida.

Mogadišo 13. júla (TASR) – Šesť ľudí zahynulo a traja utrpeli zranenia počas prestrelky, ktorá sa v sobotu odohrala vo väzení v somálskej metropole Mogadišo počas pokusu o útek, informoval jeden zo strážcov väzenia. TASR o tom píše podľa agentúry AFP.

"Všetci piati väzni, ktorí sa pokúsili o násilný útek z väzenia, boli po ozbrojenom konflikte so strážcami väzenia zabití a zneškodnení. Zomrel tiež jeden strážca, traja ďalší utrpeli zranenia," povedal pre AFP jeden z príslušníkov väzenskej stráže.

O útek sa pokúsili príslušníci islamistického hnutia aš-Šabáb, prepojeného s džihádistickou sieťou al-Káida. Väzňom sa podarilo získať zbrane a ich pokus o útek z väzenia pôsobil ako dobre naplánovaný, uviedli bezpečnostné zdroje.

Milície aš-Šabáb bojujú proti centrálnej somálskej vláde už viac než 17 rokov. Vláda sa v boji proti nim spojila s jednotkami Africkej únie a Spojenými štátmi, ktoré podnikli nálety. Ofenzíva sa však stretla s viacerými neúspechmi. Milície aš-Šabáb začiatkom tohto roka vyhlásili, že obsadili niekoľko miest v centrálnej časti krajiny.