Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Krimi

V ČR zavraždili ženu, polícia pátra po páchateľovi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa svedkov došlo k vražde na autobusovej stanici priamo na námestí Jevíčka.

Jevíčko 5. júna (TASR) - Českí policajti vyšetrujú násilnú smrť ženy v Jevíčku v Pardubickom kraji. Naďalej pátrajú po páchateľovi, ktorý môže byť nebezpečný, informovala v noci na stredu tamojšia polícia na sociálnej sieti X. TASR sa odvoláva na portály Novinky.cz a TN.cz.

Podľa svedkov došlo k vražde na autobusovej stanici priamo na námestí mesta. Po 34-ročnom mužovi pátrajú desiatky policajtov i za pomoci vrtuľníka, potvrdila hovorkyňa polície Markéta Janovská. Jeho totožnosť zverejnili na internetových stránkach, pričom vyzvali verejnosť, aby sa ho nesnažili zastaviť, ale zavolali na políciu.

Na mieste zasahovali aj záchranári, ktorí sa snažili obeti pomôcť. "Na miesto sme vyslali dve posádky, jednu z nich záchranárskym vrtuľníkom z Juhomoravského kraja. Napriek snahe záchranárov už nebolo možné zranenej osobe pomôcť," dodala hovorkyňa pardubických záchranárov Alena Kisiala.

Jevíčko je jedno z malých miest vo východnej časti Pardubického kraja v tesnej blízkosti Juhomoravského a Olomouckého kraja. Má približne 2800 obyvateľov.