Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Krimi

Našiel 17 RUČNÝCH GRANÁTOV: Nález nahlásil polícii

Policajná snímka. Foto: Polícia SR - Prešovský kraj

V tejto súvislosti upozornila, že pri nájdení munície s ňou za žiadnych okolností netreba manipulovať, či vyberať ju, respektíve nosiť na policajné oddelenie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Čabalovce 8. októbra (TASR) - V katastri obce Čabalovce objavil muž veľké množstvo munície z druhej svetovej vojny. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove na sociálnej sieti informovalo, že nález nahlásil na linku 158 v pondelok (7. 10.). Pyrotechnik muníciu za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzal na zneškodnenie.

"Munícia sa nachádzala v lese. Nálezca sa zachoval perfektne. Nález oznámil a hlavne sa ho nedotýkal. Privolaný krajský pyrotechnik určil, že ide o ručný granát vzor F1 v počte desiatich kusov, ručný granát vzor 42 v počte siedmich kusov a tri kilogramy pechotných nábojov z obdobia druhej svetovej vojny," uviedla polícia.

V tejto súvislosti upozornila, že pri nájdení munície s ňou za žiadnych okolností netreba manipulovať, či vyberať ju, respektíve nosiť na policajné oddelenie. Miesto nálezu je potrebné čímkoľvek označiť a bezodkladne kontaktovať políciu na linke 158. Polícia preverí, či ide o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe jej likvidácie.