Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Krimi

ZRÁŽKA PRI KAMEŇANOCH: Nehoda si vyžiadala piatich zranených

Ilustračná snímka. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

K zrážke dvoch osobných vozidiel na ceste medzi Kameňanmi a Rákošom došlo vo večerných hodinách.

Kameňany 7. augusta (TASR) - Pri dopravnej nehode medzi obcami Kameňany a Rákoš v okrese Revúca, ku ktorej došlo v utorok (6. 8.) vo večerných hodinách, utrpelo ľahké zranenia päť osôb. Ďalšie štyri boli jednorazovo ošetrené. Medzi zranenými boli aj deti. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

K zrážke dvoch osobných vozidiel na ceste medzi Kameňanmi a Rákošom došlo vo večerných hodinách, príčinou nehody bolo pravdepodobne nedodržanie vzdialenosti od vozidla jazdiaceho vpredu. "Podľa informácií z miesta mala vodičovi osobného auta jazdiaceho vpredu náhle vbehnúť do jazdnej dráhy lesná zver, na čo reagoval zastavením a následne do tohto vozidla narazilo zozadu auto jazdiace za ním," vysvetlila Kováčiková.

Na mieste udalosti bolo podľa polície 11 účastníkov nehody, z toho päť detí a šesť dospelých. "Podľa predbežných informácií došlo k piatim ľahkým zraneniam, v štyroch prípadoch boli osoby jednorazovo ošetrené," dodala krajská policajná hovorkyňa. Dychová skúška u oboch vodičov bola negatívna, nehoda je naďalej v štádiu objasňovania.

Pri dopravnej nehode zasahovali všetky záchranné zložky, privolaných bolo 12 profesionálnych a dobrovoľných hasičov i štyri sanitky. "Záchranári transportovali spolu deväť osôb, päť dospelých, jednu mladistvú a tri maloleté osoby, prevažne s ľahšími zraneniami do okolitých nemocníc v Revúcej, Rožňave a Rimavskej Sobote," uviedol pre TASR zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Richard Bolješik.