Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Kultúra

Americká metalová kapela Soulfly vystúpi vo Zvolene

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vznik kapely Soulfly sa datuje do roku 1997. Skupinu založil frontman Max Cavalera po odchode z iného legendárneho projektu Sepultura.

Bratislava 14. júla (TASR) - Americká metalová kapela Soulfly vystúpi 11. augusta vo zvolenskom Dome kultúry ŽSR. Predkapelou bude zvolenská skupina Demonic-Eyed. So Soulfly stáli na jednom pódiu už minulý rok v košickom Collosseu. TASR informovala PR manažérka Miriam Tomášiková.

Koncerty Soulfly so sebou vždy prinesú brutálnu energiu a obrovský zážitok, ktorý diváka prenesie do všetkých kútov sveta za pomoci zvukov didgeridoo, afrických bubnov, tradičných indických hudobných nástrojov a mnohých iných netypických zvukov pre tento žáner. Velikáni metalovej scény neprejavujú žiadne známky starnutia a ich živé šou zaručujú množstvo pohybu na pódiu a aj v publiku za sprievodu tradičného surového zvuku.

Vznik kapely Soulfly sa datuje do roku 1997. Skupinu založil frontman Max Cavalera po odchode z iného legendárneho projektu Sepultura, ktorý zakladal s bratom Igorom. Soulfly spája mnohé metalové štýly s brazílskou kmeňovou hudbou a ďalšími zaujímavými tónmi tradičnej kultúry rôznych krajín sveta.

Na svojom konte majú 12 štúdiových albumov, zatiaľ posledný Totem vydali v auguste 2022. Jeho hlavnou témou je príroda ako duchovná sila, čo je výrazne cítiť z piesní Superstition, Ancestors či titulnej skladby Totem. Max Cavalera sa pritom inšpiroval svojimi cestami po svete a prírodnými krásami, ktoré počas nich objavoval.