Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Kultúra

Autobiografia V. Neckářa vychádza ako audiokniha

Na archívnej snímke český spevák Václav Neckář. Foto: TASR/Michal Svítok

Knihu so svojimi spolupracovníkmi priebežne pripravoval od roku 2019, napovedá tomu aj obsiahlosť publikácie, v ktorej aj skalní fanúšikovia môžu objaviť viacero doposiaľ neznámych informácií.

Bratislava 24. júna (TASR) - Autobiografia Václava Neckářa Všechny moje války vychádza ako audiokniha. Informuje o tom Supraphon. Pripomína, že legendárny český spevák na memoárovej knihe pracoval päť rokov. Knižne vyšla vlani vo vydavateľstve Daranus pri príležitosti jeho 80. narodenín. Súčasťou audioknihy v interpretácii herca Jakuba Saica je aj 19 Neckářových veľkých hitov.

"Snažil som sa spomenúť si na detstvo, na moje prvé javiskové vystúpenia v ústeckej opere, v plzenskej Alfe s Martou Kubišovou a Bobanom Ondráčkom, potom v pražskom Rokoku s Vaškom Hybšom, Darkom Vostřelom, Mefistom a s Pepíkom Vobrubom, a následne s Golden Kids a Bacilmi," vracia sa Neckář k päťročnému spomínaniu s tým, že mu pri ňom pomáhali dvaja Honzovia, editor knihy Jan Hlaváč a spevákov brat Jan Neckář. "Pri prehľadávaní nášho fotoarchívu sme s bráchom našli veľa takmer zabudnutých okamihov, na ktoré sme si vďaka tomu spomenuli," poznamenal k príprave autobiografie Václav Neckář.

Knihu so svojimi spolupracovníkmi priebežne pripravoval od roku 2019, napovedá tomu aj obsiahlosť publikácie, v ktorej aj skalní fanúšikovia môžu objaviť viacero doposiaľ neznámych informácií.

Neckář odštartoval svoju kariéru v 60. rokoch minulého storočia, za šesť dekád na scéne si na konto pripísal i niekoľko filmových úloh, o ktorých sa v knihe zmieňuje. "Je mi trochu ľúto, že som ju nemohol nahrať sám osobne vzhľadom na môj hendikep s rečou. Jakub Saic ju ale nahovoril perfektne za mňa," komentoval nahrávku spevák.

Prostredníctvom hlasu herca rozpráva fanúšikom aj o nespočetnom množstve svojich hitov. V aktuálnej audioknihe sa poslucháčom prihovára aj prostredníctvom svojich piesní. Vydavateľ vybral kolekciu 19 pesničiek, nechýbajú medzi nimi Lékořice, Mýdlový princ či Půlnoční. Supraphon avizuje, že tento hudobný výber vychádza nielen ako súčasť audioknihy, ale tiež ako samostatný digitálny album Všechny moje války (Písničky ze stejnojmenné audioknihy). Dostupný je na digitálnych servisoch.