Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Kultúra

Bratislava víta legendárnu skupinu AC/DC

Na snímke prípravy na koncert legendárnej austrálskej rockovej skupiny AC/DC na Starom letisku v bratislavských Vajnoroch v stredu 17. júla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Skupina AC/DC odohrala svoje prvé vystúpenie 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v austrálskom Sydney.

Bratislava 21. júla (TASR) - Austrálska hardrocková legenda pokračuje v európskej časti turné Power Up, nazvaného podľa jej najnovšieho albumu z novembra 2020. Slovenskí aj zahraniční fanúšikovia budú mať možnosť vidieť a počuť túto hardrockovú legendu už túto nedeľu na Starom letisku v bratislavských Vajnoroch. Power Up je jej prvým turné v Európe po ôsmich rokoch.

Skupina AC/DC odohrala svoje prvé vystúpenie 31. decembra 1973 v nočnom klube Chequers v austrálskom Sydney. Je jednou z najvplyvnejších rockových skupín v histórii s viac ako 200 miliónmi predaných albumov po celom svete. Jej LP Back in Black je najpredávanejším albumom akejkoľvek kapely všetkých čias s celosvetovým predajom 50 miliónov výliskov.

V roku 2003 uviedli skupinu do Rock'n'rollovej siene slávy. Úspechy na scéne zbiera už 50 rokov, na tomto turné vystúpi v zložení Angus Young (sólová gitara), Brian Johnson (spev), Stevie Young (rytmická gitara), Matt Laug (bicie nástroje) a Chris Chaney (basová gitara).

Na zabezpečenie bezproblémového a príjemného zážitku organizátori koncertu odporúčajú prísť na miesto konania čo najskôr. Brány areálu budú otvorené už od 12.00 h. Fanúšikovia sa tak vyhnú hustej premávke aj meškaniu mestskej hromadnej dopravy.