Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Kultúra

Začína sa medzinárodný multižánrový festival Symfónia umenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na festivale napríklad vystúpi aj argentínsky tenor José Cura.

Bratislava 2. septembra (TASR) - V Bratislave sa v pondelok začína medzinárodný multižánrový festival Symfónia umenia. Hlavným lákadlom festivalu má byť tenorista Jonas Kaufmann, ktorý sa po prvýkrát predstaví slovenskému publiku. Štvrtý ročník podujatia, ktorý hostí mestská časť Ružinov, potrvá do 8. septembra. TASR o tom informoval za organizátorov podujatia Patrik Cucor.

"Talent hudobníkov, ktorých domovom sú tie najuznávanejšie scény na celom svete, a zážitok, aký prinesú na pódium uznávaní domáci umelci, urobia určite radosť každému návštevníkovi," uviedol starosta Ružinova Martin Chren.

Na festivale napríklad vystúpi aj argentínsky tenor José Cura, ktorý prinesie svoje autorské hudobno-dramatické dielo "Ak umriem, preži ma!", Martin Gyimesi, orchester Bratislava Hot Serenaders či skupina Moyzesovo kvarteto. "Tohtoročný festival prezentuje nielen svoju žánrovú rozmanitosť, ale aj to, že je festivalom slovenskej i európskej kultúry," doplnila riaditeľka a zakladateľka festivalu Andrea Kozáková.