Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Kultúra

Bratislavské bábkové divadlo sa vracia na Dunajskú ulicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Divadlo má na nasledujúcu sezónu v programe tri nové inscenácie, ktoré už teraz herci skúšajú v nových priestoroch na Dunajskej ulici.

Bratislava 1.júla (TASR) - Po rekonštrukcii budovy sa Bratislavské bábkové divadlo sťahuje naspäť na domovskú scénu na Dunajskej ulici v hlavnom meste. TASR o tom informoval Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý rekonštrukciu financoval a je zriaďovateľom divadla. Slávnostné otvorenie spolu so začiatkom 69. sezóny plánuje vedenie divadla na koniec septembra.

"Rekonštrukcia je vo finále, dodávateľ interiéru administratívnych priestorov finišuje s dodávkami, a tak sa konečne môže 'bábkáč' vrátiť na domovskú Dunajskú ulicu, kde už sú pripravené moderné priestory. Verím, že podčiarknu a podnietia divadelnú tvorbu tohto úžasného tímu," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Divadlo má na nasledujúcu sezónu v programe tri nové inscenácie, ktoré už teraz herci skúšajú v nových priestoroch na Dunajskej ulici. Dve z nich si budú môcť návštevníci pozrieť už na slávnostnom otvorení. Okrem toho chystá divadlo vlastný festival.

"Oslavy budú trvať týždeň a ich súčasťou budú dve nové premiéry, zážitková prehliadka priestorov divadla a nultý ročník medzinárodného divadelného festivalu Prieniky, ktorý má ambíciu pokračovať ako bienále aj v ďalších rokoch," priblížila režisérka divadla Katarína Aulitisová.

Počas rekonštrukcie vlastnej budovy Bratislavského bábkového divadla hosťovali umelci na troch dočasných scénach. Od začiatku roka 2015 sídlilo divadlo na Malej scéne STU, odkiaľ sa v roku 2017 presťahovalo na malú scénu Istropolisu. Jeho rekonštrukcia v roku 2021 prinútila bábkové divadlo hľadať nové priestory, ktoré našlo v Radošinskom naivnom divadle na Záhradníckej ulici v Bratislave. Tu už bábkové divadlo zakončilo sezónu 2023/2024.