Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Kultúra

Bratislavský tango festival privíta 400 tanečníkov z 39 krajín

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Workshopy a milongy sa budú konať v centre mesta, v Moyzesovej sieni a v priestoroch Galérie Umelka.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Hlavné mesto bude 26. až 29. septembra dejiskom piateho ročníka Bratislavského tango festivalu (BTF). Na podujatí sa zúčastnia tanečníci argentínskeho tanga z celého sveta. Na parkete sa ocitne približne 400 tanečníkov z 39 krajín. TASR o tom informovala PR manažérka Barbara Brathová.

Tohtoročný festival privíta tanečných maestrov z Argentíny, ktorí sa stali pravidelnou súčasťou BTF, sú nimi Jonathan a Clarisa, Bruno a Rocio. "Ako novinku uvidíme pár Diego a Aldana. Všetky páry poskytnú na BTF workshopy na celé spektrum tém, ako aj svoje večerné vystúpenia na tanečných večeroch - milongách, pričom prvý večer bude špecialitou v tom, že sa vystriedajú všetky páry, každý na jednu skladbu," dodáva Brathová.

Okrem tanečníkov a lektorov bude festival hostiť zahraničných a domácich Dj-ov. Hrať budú Francesco (Taliansko), Ramo a Gogo (Turecko), Sonja (Srbsko), Punto a Branca (Argentína), Djiki (Srbsko) a Zuzana (Slovensko).

Workshopy a milongy sa budú konať v centre mesta, v Moyzesovej sieni a v priestoroch Galérie Umelka. "Štyri dni tancovania na takmer 20 workshopoch, štyroch grand milongách a troch denných milongách sa zavŕšia tradičnou After Party v netradičnom priestore kostola Klarisky," avizujú organizátori s tým, že súčasťou večera bude premietanie 73-minútového dokumentárneho filmu o argentínskom tangu pred milongou o 18.00 h. Autorkou dokumentu je Anita Kucserová. Slovenská premiéra poetického dokumentu o tangu a jeho tanečníkoch sa uskutoční v anglickom znení so slovenskými titulkami.

Bratislava Tango Festival je medzinárodné tanečné podujatie argentínskeho tanga uskutočňujúce sa po piaty raz v Bratislave. Je to jediné podujatie svojho druhu na Slovensku, ktoré organizuje zo slovenskej strany občianske združenie Tango Vida. Zúčastniť sa na ňom môže každý, kto absolvoval aspoň základný trojmesačný kurz argentínskeho tanca, výhodou však je tancovať dlhšie.