Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Kultúra

Divadlo Andreja Bagara pripravuje muzikál Mníšky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Muzikál Mníšky uviedlo už viac ako päťtisíc produkcií po celom svete, preložený bol do 21 jazykov.

Nitra 30. mája (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo čítacími skúškami s prípravou muzikálu Mníšky, ktorý uvedie v réžii Karla Škarku. Ako informovali tvorcovia, premiéra muzikálu je naplánovaná na 20. a 21. septembra 2024.

Muzikál Mníšky uviedlo už viac ako päťtisíc produkcií po celom svete, preložený bol do 21 jazykov. "Rozpráva príbeh piatich mníšok, ktoré musia za krátku dobu vyzbierať veľkú sumu peňazí pre svoju farnosť. Usporiadajú preto benefičné predstavenie, v ktorom každá z hlavných predstaviteliek objavuje svoj talent a ukazuje ho svetu. Lenže ako to už v živote chodí, nič nevychádza podľa plánu," uviedli tvorcovia.

Podľa ich slov sa diváci môžu tešiť na množstvo humorných situácií, komických zvratov, ale aj hviezdnych muzikálových kreácií, na umenie stepu, baletného tanca či chytľavé melódie. "Mníšky sú skvelou kombináciou žánrovo rozmanitej hudby Dana Goggina pretkanou vtipnými situáciami z útrob kláštora. Je to dielo plné láskavého humoru a ľudskosti, ktoré sú v dnešnej dobe obzvlášť dôležitou esenciou. Mníšky sú malým muzikálom predurčeným k veľkému úspechu," doplnili tvorcovia.