Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Kultúra

Ďurica vydal novinku Drobnosti, ohlásil aj termíny výročných koncertov

Na archívnej snímke Adam Ďurica. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Novinka Drobnosti je pokračovaním spolupráce s českým producentom Martinom Ledvinom.

Bratislava 24. júna (TASR) - Adam Ďurica vydáva novinku Drobnosti. Tá je nielen predzvesťou pripravovaného nového albumu, ale aj vyhlásením výnimočných koncertov, mapujúcich jeho úspešnú kariéru, ktoré budú oslavou 10 rokov od hitu Neľutujem a 20 rokov Adama Ďuricu na hudobnej scéne. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

"Drobnosti sú úplne nové a nové úplne od počiatku. Chcel som vyskúšať pri tvorbe iné veci a postupy, ktoré som dovtedy neskúšal. Pieseň vznikla pri songwriter session, kde sme sa zišli úplne prvýkrát štyria ľudia - Martin Ledvina, Tereza Balonová, Jan Vávra a ja. Vybrali sme si tému vzťahu. V ňom sú veci, ktoré sa vám páčia, ale aj také, ktoré vás občas škrú. Ale sú to skôr drobnosti toho bežného života medzi mužom a ženou, ktoré ich nakoniec spájajú. A aj to sú dôvody, pre ktoré sa ľudia majú radi," povedal spevák.

Novinka Drobnosti je pokračovaním spolupráce s českým producentom Martinom Ledvinom. "Spoluprácu s Adamom na novej piesni som si neuveriteľne užil. Adam je veľmi inšpiratívny hudobník aj celkovo po osobnostnej stránke. Pri spoločnej tvorbe sa nedá ubrániť dojmu, že máte tú česť s umelcom európskeho formátu, ktorý tvorí zo srdca, ľahko a elegantne," hovorí spoluautor a producent skladby Martin Ledvina.

Ku skladbe vznikol aj videoklip, ktorý sa nakrúcal na východe Slovenska v Prešove. Režisérom videoklipu je Peter Rončík a do hlavnej úlohy k Adamovi obsadil herečku Luciu Hraškovú.

Vydanie novej piesne je spojené s dátumom, keď sa začína predaj vstupeniek na koncerty Adam Ďurica 10 rokov Neľutujem 20 rokov na scéne. Adam ich odohrá 16. januára budúceho roka v Bratislave a 23. januára v Košiciach.