Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Kultúra

Fanúšikov Pelíškov zabaví nová komédia J. Hřebejka Výnimočný stav

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Snímka Výnimočný stav je filmovou adaptáciou rovnomennej divadelnej hry Milana Tesařa, viacero sezón uvádzanej pražským Divadlom na Fidlovačce.


Bratislava 11. septembra (TASR) - Režisér Jan Hřebejk (Pelíšky, Pupendo, Musíme si pomáhať, Učiteľka) uvedie o mesiac v kinách novú komédiu Výnimočný stav. Za zdroj kvalitného humoru si známy český filmár zobral jednu zo spoločensky najdiskutovanejších tém - dezinformácie. "Komédia o žiarlivom reportérovi, ktorý sa dostane do prekérnej situácie, príde do slovenských kín 10. októbra," avizuje distribučná spoločnosť Continental film.

Spresňuje, že v centre Hřebejkovej novinky stojí rozhlasový spravodajca Karel, ktorý informuje o turbulentnom dianí na Blízkom Východe priamo z centra diania. Keď však získa podozrenie, že ho partnerka Marta podvádza s mladým kolegom z redakcie, na otočku priletí do Prahy, bez vedomia svojich nadriadených. Krátko po príchode do bytu však zistí, že v Kamburi vypukla revolúcia a lety späť sú zrušené.

Reportérske povinnosti donútia Karla k tvorbe mystifikačných reportáží, v ktorých arabskú revolúciu "simuluje" pomocou kuchynských spotrebičov. "Postupne sa však chytá do vlastnej pasce, najmä keď sa na základe vysoko sledovaných príspevkov rozhodne Český rozhlas poslať za spravodajcom podporný tím. Karel sa musí rozhodnúť, či sa prizná k mediálnemu podvodu, alebo bude predstierať vlastný únos," dodáva distribučná spoločnosť.

Snímka Výnimočný stav je filmovou adaptáciou rovnomennej divadelnej hry Milana Tesařa, viacero sezón uvádzanej pražským Divadlom na Fidlovačce.

Úlohy filmového Karla sa zhostil Ondřej Vetchý. Jeho priateľku si zahrala Tatiana Dyková. V ďalších postavách novej Hřebejkovej komédie diváci uvidia Jordana Haja, Jaroslava Plesla, Janu Plodkovú, Jiřího Havelku, Kateřinu Brožovú či Jana Hrušínského.