Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Kultúra

Film Kavej videlo viac ako 200.000 divákov

Na snímke herečka Jana Kovalčíková. Foto: TASR - Pavol Zachar

Hlavných úloh sa zhostili Jana Kovalčiková a Anna Jakab Rakovská.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Nový slovenský film Kavej vstupoval v polovici júla do kín so značným diváckym záujmom. Počas otváracieho víkendu ho videlo 62.809 divákov. "Kým záujem o ostatné filmy postupne upadá a návštevnosť po premiérovom víkende klesá, Kavej sa drží na prvých priečkach návštevnosti a publikum medzičasom narástlo na neuveriteľných 203.707 osôb," uviedol pre TASR PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film Peter Gašparík.

Dodáva, že snímke režiséra Lukáša Zednikoviča a scenáristky Michaely Zakuťanskej sa darí v kinách i na amfiteátroch. "Všetko naznačuje, že sa zaradí medzi najúspešnejšie slovenské filmy všetkých čias," poznamenal Gašparík.

Príbeh plný prekvapivých zvratov a milých nedorozumení sa sústreďuje na osudy Veroniky a Kláry, dvoch kamarátok, ktoré sa z Bratislavy vracajú za rodinou na východ. Jedna musí za jeden deň stihnúť tri svadby a druhú čaká pohreb starej mamy. Počas návštevy však stihnú oveľa viac, ako plánovali. Oprášia staré lásky, pozrú sa hlbšie na svoje rodinné vzťahy a tiež sa pokúsia nájsť recept na šťastie a svoje miesto v živote.

Hlavných úloh sa zhostili Jana Kovalčiková a Anna Jakab Rakovská. V komédii sa diváci môžu tešiť aj na Lenku Barilíkovú Spišákovú, Branislava Matuščina, Pavla Šimuna, Dominiku Kavaschovú, Evu Pavlíkovú, Danu Droppovú, či Mila Kráľa. Vo filme si zahrali aj spevák Peter Stašák a zabávač Ján Pisančin alias Ander z Košíc.