Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Kultúra

Galéria mesta Bratislavy založila galerijnú radu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Ivan Majerský

Kolektívny poradný orgán tvorí sedem členov, domácich i českých autorít primárne z radov odbornej verejnosti.

Bratislava 2. novembra (TASR) - S cieľom skvalitňovania činnosti a v záujme tvorby vzťahu s novými publikami Galéria mesta Bratislavy (GMB) založila galerijnú radu. Rada GMB je externý poradný orgán štatutára galérie najmä v oblasti koncepcie jej rozvoja.

"Naším zámerom je smerovať GMB ako mestskú kultúrnu inštitúciu k väčšej otvorenosti, aktuálnosti a intenzívnejšiemu a najmä dlhodobému vzťahu s verejnosťou. Prioritami sú odbornosť a dostupnosť s dôrazom na atraktívne formy vzdelávania," priblížila novú koncepciu rozvoja riaditeľka GMB Katarína Trnovská.

Kolektívny poradný orgán tvorí sedem členov, domácich i českých autorít primárne z radov odbornej verejnosti. Na funkčné obdobie rokov 2020 - 2023 boli do Rady GMB menovaní Milena Bartlová, historička výtvarného umenia z Katedry teórie a dejín umenia Umprum v Prahe, Michal Čudrnák, vedúci oddelenia digitálnych zbierok a služieb lab.SNG, Lucia Gavulová, kurátorka súčasného umenia a riaditeľka Ceny Oskára Čepana, Ondřej Chrobák, historik výtvarného umenia a hlavný kurátor Moravskej galérie v Brne, Martin Jančok, architekt, zakladateľ ateliéru PLURAL, Lucia Tkáčová, nezávislá umelkyňa, a Ľubica Vandáková, predsedníčka predstavenstva združenia Slovak Compliance Circle.