Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Kultúra

Galéria RegionArt v Prievidzi vystavuje práce klientov Provitalu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Občianske združenie od svojho vzniku v roku 1997 poskytuje sociálnoprávne opatrenia v oblasti resocializačnej sociálnej práce, sociálne služby a sociálne poradenstvo.

Prievidza 5. septembra (TASR) - Aktuálna výstava v Galérii RegionArt pri Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi predstavuje práce klientov resocializačného strediska Provital vo Vyšehradnom. Expozíciu si tam návštevníci budú môcť pozrieť do 26. septembra. TASR o tom informovalo RKC.

Výstava pod názvom EXIT EXIST od stredy (4. 9.) predstavuje výtvarné a remeselné práce klientov, ktorí sa liečia zo závislostí.

"Klienti ich vytvorili v rámci arterapie, ktorá tvorí dôležitú súčasť práce odborníkov s nimi. Ich vnútorný svet sa tak odzrkadľuje na plátne. Predajná výstava ukazuje, ako umenie lieči dušu," doplnilo RKC.

Ako sprievodné podujatie k výstave pripravilo RKC i besedy o závislosti s klientmi resocializačného strediska pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl, ako i študentov stredných škôl.

Občianske združenie od svojho vzniku v roku 1997 poskytuje sociálnoprávne opatrenia v oblasti resocializačnej sociálnej práce, sociálne služby a sociálne poradenstvo. Hlavným cieľom Centra pre deti a rodiny je resocializácia a abstinencia drogovo závislých plnoletých fyzických osôb formou pobytovej resocializácie.