Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Kultúra

Violončelista Stjepan Hauser sa predstaví v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hauserova hudba si podmaňuje fanúšikov na celom svete, má fantastický vkus, vyzerá skvele a violončelo dokázal premeniť na vzrušujúci hudobný nástroj.

Bratislava 15. júla (TASR) - Rodák z chorvátskej Puly, charizmatický muzikant Stjepan Hauser zavíta v rámci svetového turné 24. júla do Bratislavy. Svoju ojedinelú šou predvedie v Tipos aréne. TASR o tom informovala PR manažérka Anna Olvecká.

Hauserova hudba si podmaňuje fanúšikov na celom svete, má fantastický vkus, vyzerá skvele a violončelo dokázal premeniť na vzrušujúci hudobný nástroj. Hauser má povesť zlého chlapca, ktorý bosými nohami a vášňou nabitými pohybmi dáva skladbám erotický náboj. Postupne sa z neho stal svetoznámy hudobník, na ktorého vystúpenia netrpezlivo čakajú ľudia vo všetkých krajinách jeho aktuálneho svetového turné. Haly v Los Angeles, Saratoge, Oaklande, Taliansku, Estónsku, Litve, Rumunsku, Bulharsku, Nemecku a v Poľsku predchádzajú bratislavskému koncertu, z ktorého sa poberie do českého Kroměříža a pokračuje v Španielsku, kde dokonca odohrá tri koncerty.

Štyri roky sprevádzal Eltona Johna aj so svojím priateľom, s ktorým založil 2 Cellos a rozhodli sa, že "čelo" riadne roztočia. Zmenili chod a pohľad na hru čela. Poslucháčov dokáže strhnúť nielen svojím prevedením klasických diel autorov, ale aj covermi populárnych rockových i popových songov. Už ako 20-ročný mal za sebou vystúpenia vo viac ako 40 krajinách. Na konte má okrem množstva ocenení aj spoluprácu s významnými čelistami.

Fanúšikovia prezývajú Hausera aj "Rebel s čelom". Presne to isté pomenovanie nesie aj jeho aktuálne turné, ktoré predstavuje tretie dejstvo rockového retra prechádzajúceho do hitov z nového sólového albumu The Player. Muzikantské čísla sprevádza veľkolepá vizuálna šou. Jej súčasťou je aj pyrotechnické prekvapenie, ktoré umocní atmosféru celého vystúpenia. Nebude chýbať ani veľká dávka romantiky, ktorou sú už tradične sprevádzané aj slávne videá obľúbeného hudobníka.



La Isla Bonita klip: https://www.youtube.com/watch?v=OC7K61KUj8g&list