Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Kultúra

Hviezda francúzskeho šansónu Mireille Mathieu mieri na Slovensko!

Foto: Mireille Mathieu

Mireille Mathieu predvedie v Bratislave nesmrteľné hity aj svoj legendárny účes!

Bratislava 20. júna (OTS) - Spolu s orchestrom sa predstaví 15. decembra v Peugeot Aréne Bratislava v rámci turné „60 years of love“. Francúzska diva spieva v deviatich jazykoch sveta a považujú ju za nástupkyňu nesmrteľnej Edith Piaf. Mireille sa preslávila nielen spevom, ale aj svojim typickým účesom, ktorý jej vymyslel slávny kaderník Vidal Sassoon. Renomovaný slovenský kaderník Lukáš Bielka prezradil, ako sa o neho treba starať!

Francúzska šansoniérka Mireille Mathieu je legendou svetovej populárnej hudby. Spoločne s Charlesom Aznavourom, Paulom Ankom alebo Tomom Jonesom patrí medzi najvýznamnejšie hudobné osobnosti 60-tych a 70-tych rokov. Počas svojej dlhoročnej kariéry predala vyše sto miliónov albumov a vystupovala na všetkých svetových kontinentoch.

„V hudobnom svete sa pohybujem už dlho. To, že stále koncertujem a dlhé roky sa stretávam s úspechom je možno aj vďaka tomu, že som nikdy nemenila svoje zásady a zvyky. Bola som a vždy budem sama sebou. Celý život robím to, čo milujem, teda spievam. Celkovo spievam v deviatich svetových jazykoch. Najťažšia nie je pre mňa, keďže som Európanka, čínština alebo japončina, ale fínština. Tento jazyk má naozaj veľmi ťažkú výslovnosť,“ prezradila Mireille Mathieu.

Mireille Mathieu je nielen legendou speváckeho neba. Legendárny je aj jej účes, ktorý jej pred mnohými rokmi vymyslel slávny kaderník Vidal Sassoon.

„Mireille Mathieu je ikona preslávená zlatom v hrdle, ale zapamätateľnou sa stala aj vďaka originálnemu účesu, ktorý jej vymyslel Vidal Sassoon a bola to trefa do čierneho. Pre hviezdu je výhodou, ak je niečím výrazná, či už je to typický outfit, alebo vlasy. Podľa vlasov spoznáme na prvý pohľad Jennifer Aniston, Amy Winehouse, Marilyn Monroe či Billie Eilish. Účes, ktorým sa legenda šansónu pýši už mnoho rokov, sa mi osobne veľmi páči. Je originálny, podčiarkuje jej krásu a francúzsky šarm. Hustá ofina dáva vyniknúť očiam, neprehliadnuteľný je aj jej úsmev,“ rekapituluje renomovaný kaderník Lukáš Bielka zo salónu Lukáš Bielka Hairdesigner Salon.



Účes a la Mathieu očaril aj naše osobnosti šoubiznisu, nosila ho česká speváčka Naďa Urbánková a pýši sa ním slovenská legenda Marcela Laiferová.

„Už v minulosti Mireillin účes inšpiroval mnoho žien v zahraničí aj u nás a v súčasnosti sa opäť vracia na výslnie. Odporučil by som tento strih najmä dámam, ktoré majú pekne tvarovanú čeľusť a krk a chcú pôsobiť mladistvo a zároveň elegantne so štipkou extravagancie. Prípadne tým, ktoré chcú skryť vyššie čelo. Treba však podotknúť, že tento účes vyžaduje pravidelnú údržbu - podstrihnutie, aby sa zachoval požadovaný tvar, a po umytí je potrebné vyfúkať vlasy cez veľkú guľatú kefu, aby boli konce prameňov otočené smerom k tvári a mali aj potrebný objem,“ radí Lukáš Bielka, ktorý pracoval pre kaderníctva doma aj v zahraničí a stará sa o známe tváre slovenského aj svetového šoubiznisu.

Nenechajte si ujsť nesmrteľnú Mireille Mathieu, ktorú bude 15. decembra v Peugeot Aréne sprevádzať 10-členná kapela. Nebude chýbať ani akordeón, ktorý je pre autentický zvuk šansónu nenahraditeľný. Madame Mathieu si s kapelou pripravila nový koncertný program, ktorý zahŕňa najväčšie nesmrteľné hity. Stretneme sa 15. decembra 2024 v Peugeot Aréne /NTC aréne/ Bratislava. Vstupenky si môžete kúpiť tu https://www.ticketportal.sk/event/MIREILLE_MATHIEU