Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Kultúra

Kaštieľ v Čičmanoch privíta cez víkend fujaristov z celého Slovenska

Na snímke účastník Celoslovenského stretnutia fujaristov v Čičmanoch. Foto: TASR/Erika Ďurčová

V poradí už 19. ročník podujatia odštartuje v piatok o 18.00 h prednáškou Petra Jantoščiaka o rôznych pohľadoch na výrobu píšťal.

Čičmany 20. septembra (TASR) - Celoslovenské stretnutie fujaristov pod názvom Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane! sa uskutoční od piatka do nedele (22. 9.) v areáli kaštieľa v Čičmanoch. TASR o tom informovalo Krajské kultúrne stredisko (KrKS) v Žiline.

V poradí už 19. ročník podujatia odštartuje v piatok o 18.00 h prednáškou Petra Jantoščiaka o rôznych pohľadoch na výrobu píšťal. "Počas sobotného programu na javisku vystúpia Fujaristi zo Slovenska, Chlopi z Heľpy, gajdoš Andrej Babiar a tanečný pár z Folklórnej skupiny Bažalička, folklórne skupiny Hájiček a Lastovienka a Ľudová hudba spod Ľadonhory," priblížilo KrKS.

V nedeľu o 10.00 h sa v areáli kaštieľa uskutoční slávnostná krojovaná svätá omša a po nej čaká návštevníkov galaprogram. "Sprievodným programom pre návštevníkov podujatia je prezentácia výroby fujár, predaj remeselných výrobkov, výstava fotografií krojovaných bábik a tiež výstava fotografií z posledných ročníkov festivalu," doplnilo KrKS.