Autorka Pavlína Berziová je členkou predstavenstva Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky.
Autor TASR
Bratislava 20. decembra (TASR) – Vianočné koláčiky, torty, bonbóny či jedlé darčeky obsahuje nová kniha Dnes nepečiem! Jej autorka cukrárka Pavlína Bersziová ponúka takmer 220 receptov nepečených dezertov aj osviežujúce nápoje alebo rôzne doma pripravené zmrzliny. Kniha vyšla vo vydavateľstve Slovart.
Autorka radí: Nechajte rúru odpočívať a napriek tomu potešte svojich blízkych lahodnými dobrotami. V sviatočné dni pripravte nápadité raňajkové pokrmy ako voňavé ovocné maslo či ryžové guľôčky s ovocím, na výlet si namiesto obvyklého keksíka zabaľte sezamové tyčinky, obdarujte kamarátov chutnými darčekmi. Usporiadajte rodinnú oslavu s veľkolepou nepečenou orechovou tortou, oživte vianočné sviatky nepečenými koláčikmi, pripravte prekvapenia na detskú párty, ktoré nielen zasýtia, ale aj pobavia. Nepečené sladkosti a lahodné nápoje sa hodia na každú príležitosť.
Svoje vymyslené, ale aj dávno zabudnuté recepty autorka rozdelila do jedenástich kapitol na spomínané i ďalšie príležitosti alebo pre chvíle pohody. Okrem postupu spracovania množstva ovocia a ďalších ingrediencií pre určitý počet osôb sú nepečené pochutiny uvedené aj vo výslednej fotografickej podobe.
Pavlína Berziová je členkou predstavenstva Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky. Venuje sa pedagogickej aj poradenskej činnosti v oblasti gastronómie. Pôsobí tiež ako lektorka v Kulinárskej akadémii a je autorkou úspešnej knihy Veľká domáca cukrárka.
Autorka radí: Nechajte rúru odpočívať a napriek tomu potešte svojich blízkych lahodnými dobrotami. V sviatočné dni pripravte nápadité raňajkové pokrmy ako voňavé ovocné maslo či ryžové guľôčky s ovocím, na výlet si namiesto obvyklého keksíka zabaľte sezamové tyčinky, obdarujte kamarátov chutnými darčekmi. Usporiadajte rodinnú oslavu s veľkolepou nepečenou orechovou tortou, oživte vianočné sviatky nepečenými koláčikmi, pripravte prekvapenia na detskú párty, ktoré nielen zasýtia, ale aj pobavia. Nepečené sladkosti a lahodné nápoje sa hodia na každú príležitosť.
Svoje vymyslené, ale aj dávno zabudnuté recepty autorka rozdelila do jedenástich kapitol na spomínané i ďalšie príležitosti alebo pre chvíle pohody. Okrem postupu spracovania množstva ovocia a ďalších ingrediencií pre určitý počet osôb sú nepečené pochutiny uvedené aj vo výslednej fotografickej podobe.
Pavlína Berziová je členkou predstavenstva Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky. Venuje sa pedagogickej aj poradenskej činnosti v oblasti gastronómie. Pôsobí tiež ako lektorka v Kulinárskej akadémii a je autorkou úspešnej knihy Veľká domáca cukrárka.